Bitcoinvalskluster visar den viktigaste stödnivån för att rallyet ska fortsätta

Bitcoinvalskluster visar 23 409 dollar som ett viktigt supportområde, vilket innebär att det pågående rallyet har ett starkt golv.

Valvalar av Bitcoin (BTC) visar att nivån på 23 409 dollar har blivit ett fokusområde för stora handlare. Detta indikerar att den pågående tjurkörningen dras av valar som fortsätter att ackumuleras över $ 23.000.

Valkluster bildas när valar köper Bitcoin och inte flyttar sina BTC-innehav från inköpspriset. Kluster är användbara för att bestämma Bitcoins supportnivåer, särskilt när marknaden rör sig snabbt.

„Borde inte gå lägre än $ 23 409“
Enligt analytiker på Whalemap, ett dataanalysföretag som spårar Bitcoin-valaktivitet, har BTC bildat ett starkt golv i intervallet 23 000 till 23 500 dollar. De sa:

“Överraskande stora mängder förluster flödade i kedjan till 19 000 priser. När detta händer under hausseartade förhållanden ger BTC oss fina möten (10k -> 20k förra gången). Vi har flera starka stöd till de senaste priserna också … Borde inte gå lägre än $ 23,409. ”
Det är viktigt för Bitcoin Up att etablera solida supportområden under en bullrun på grund av risken för plötsliga korrigeringar. Om valskluster finns på höga prisnivåer, som 23409 $, kommer sannolikt valar att bjuda något högre och upprätthålla Bitcoins fart.

Peter Brandt, en långvarig näringsidkare, pekade på den paraboliska linjen av Bitcoin som går tillbaka till oktober som ett viktigt område att titta på.

Dagligt BTC / USD-prisdiagram med trendlinjer. Källa: TradingView.com, Peter Brandt

Linjen indikerar $ 24 000 som det kritiska supportområdet, vilket skulle innebära att BTC måste hålla sig över det för att förhindra ett stort fall. Brandt skrev:

„Bitcoin $ BTC går framåt i parabolsk drag från september ’20 låg. Jag förväntar mig att denna kurva bryts någon gång men inte kommer att ge 80% nedgång. Grön kurva är ett större paraboliskt framsteg från dec 2018 och mars 2020 lägsta. Det här är drivkraften för tjurmarknaden. ”
På kort sikt visar valsklusterna och den paraboliska trendlinjen att $ 23 409 och $ 24 000 är de två viktigaste nivåerna Bitcoin måste ha.

Under $ 24 000 ökar chanserna för en accelererad korrigering, vilket kan förvärras om valområdets stödområden bryts.

Var skulle BTC hamna på?
Handlare tror generellt att Bitcoin kan stiga till två nivåer: $ 30.000 och $ 36.000. Den senare har blivit en populär närvaroprognos eftersom optionsmarknaden indikerar en hög sannolikhet för att $ 36 000 kommer att träffas under de kommande månaderna. Naturligtvis är den förra en viktig psykologisk nivå.

En pseudonym näringsidkare som kallas ”Byzantine General” sa att han förutspår att Bitcoin ska hamna på $ 30.000. Han förklarade att $ 30 000 är „gyllene förhållandet“ och har också försäljningsorder på Coinbase och Bitfinex. Han sa:

”Jag tror att det här rallyt toppar mitt på sikt runt 30k. Det är det gyllene förhållandet. Det råkar också vara där CB & Finex fick fett ber att ligga runt. ”
Den 27 december rapporterade Cointelegraph att Bitcoin omedelbart såg stor volatilitet och slutligen slängde 6,5% inom ett par timmar efter att priset toppade till 28 200 $ över större börser. Med tanke på att motståndsområden med tung försäljningsorder kan mötas med stora tillbakadragningar, kan $ 30.000-området utgöra en stor kortvarig vägspärr till Bitcoin.