Bitcoin op de beurs gaat verhuizen, zal de prijs stijgen?

Op 3 september is Bitcoin gecrasht van $12.000 naar $10.000. Sindsdien is er een maand verstreken, en Bitcoin is nog niet teruggekeerd naar dat niveau. Moeten we ons zorgen maken?

Als je naar de prijsgrafieken kijkt, zou je denken dat er snel een daling komt, maar de gegevens wijzen anders uit. Een daling van meer dan $2.000 gevolgd door een zijwaartse beweging gedurende meer dan twee weken zou moeten wijzen op een zwak vooruitzicht voor de markt, maar dat is als je alleen maar op de prijs let. Bitcoin’s on-chain gegevens suggereren dat het momentum nog steeds sterk is in de markt.

In een gesprek met AMBCrypto, Adrian Pollard, de medeoprichter van bitHolla, een aanbieder van uitwisselingsoplossingen, verklaarde dat de huidige BTC on-chain data op twee fronten veelbelovend is.

Ten eerste, wijzend op de in- en uitstroom van grote beurzen, worden er grote hoeveelheden Bitcoin Code verplaatst tijdens de laatste crash eerder in de maand. Dit geeft aan dat handelaren niet werkeloos toezien hoe de markten fluctueren en in plaats daarvan staan te popelen om hun BTC te verplaatsen wanneer er een prijsdaling is. Dergelijke bezorgdheid en angst suggereren dat „er minder BTC’s naar de beurzen worden gestuurd om te verkopen als het vertrouwen weer omhoog glijdt“, aldus Pollard.

Ten tweede, wijzend op de gegevens van de derivatenbeurs, komt een ander positief teken naar voren voor de spotmarkt. De instroom naar beurzen voor groot geld zoals BitMEX is sinds maart „laag gebleven“, wat erop wijst dat terwijl handelaren zich naar beurzen haastten om Bitcoin te deponeren, het totale saldo afnam. Dit geeft aan dat terwijl het handelsvolume hoog was, het aantal openstaande en uitstaande posities op deze beurzen daalde, omdat de handelaren hun positie wilden sluiten en verder wilden gaan. Pollard verklaarde,

” Je kunt een kleine piek zien als mensen zich haasten om BTC te deponeren om hun posities te versterken, maar uiteindelijk de balansen permanent verkleinen“.

Wat betekent dit voor de markt? Wel, de angst is zeker groot in de markt, zoals altijd, maar de handelaars houden het ene oog op de koersgrafieken en het andere op hun portemonnee balansen, waardoor de aandacht steeds meer naar de laatste verschuift. Als de markt nog steeds sterk blijft, zou een beweging naar beneden een golf van uitverkopen teweegbrengen, meer nog, zodat de evenredige daling van de prijs als spot traders hun BTC op de beurzen te verkopen, en de derivatenhandel pompvolume te sluiten posities.

De Bitcoin-markt staat, zoals altijd, stevig op scherp.